H-D alarm 2007 og frem (Ej Canbus)

H-D alarm 2007 og frem (Ej Canbus)

ER DU I TVIVL om din cykel er med eller uden CANBUS så kan du kende CANBUS på at din hornkontakt er "To-vejs" - Tryk ned er horn - tryk op er "Trip". 2007+  Alarmbrikker har i modsætning til de tidligere IKKE nogen knapper. 

DU ER PÅ DET FORKERTE TIP HVIS DIN MC ER:

Sportster 2014 eller nyere
Dyna 2012 eller nyere
Softail 2011 eller nyere
Touring 2014 eller nyere

Klik i stedet ind på Tip om Alarm/Canbus

Alle Harley-Davidson motorcykler leveret til "Internationale markeder (Stelnummer starter med 5) fra 2007 og frem er udstyret med originalt H-D alarmsystem.

Alarmbrikkerne kan kun kodes hor Autoriseret forhandler. Mister du en alarmbrik (kaldet Fob) er det en god idé at købe en ny. Det kræver ud over selve alarmbrikken at du kommer forbi og får brikken kodet til netop din cykel. Bliver din alarmbrik nr. 2 væk (eller går i stykker) og du IKKE kender systemets Pincode kan vi kun få "liv" i cyklen igen ved at skifte hele alarmsystemet  - hvilket er en bekostelig affære

PIN-kode

Din motorcykel kan startes helt uden alarmbrik hvis du har den 5 cifrede PIN kode der er lagt i systemet. Pin-kode programmeres normalt i systemet i forbindelse med levering - men kan til hver en tid laves om til noget du kan huske. Pin-koder består af af tallene 1-9 (der kan altså ikke være 0 imellem)

Start med pinkode på cykler UDEN Canbus (Canbus kommer i 2011 på Softail og i 2012 på Dyna, 2014 på Touring og Sportster)

OBS: Det er vigtigt at du læser og forstår nedenstående - så du kan "taste" pin-koden ind inden for kort tid ..Ellers går alarmen

Der må IKKE være en alarmbrik i nærheden (inden for 3 meter) af cyklen

Sæt tændingslås på "Ign" - og tryk omgående derefter på BEGGE bliklyskontakter

Kilometer-displayet viser nu "00000" hvor første nul blinker

Tast første tal i din pinkode med VENSTRE blinklyskontakt - altså hvis din pinkode er 23456 - så trykker du 2 gange på venstre blinklyskontakt. Kontrollér at der i kilometerdisplayet nu står "20000" 

Herefter bekræfter du indtastningen ved at trykke EN gang på HØJRE blinklyskontakt

Herefter trykker du 3 gange på VENSTRE blinklystast (igen forudsat at din pinkode er 23456) bekræft med tryk på HØJRE... Derefter 4 gange på venstre tast - bekræft med højre osv... Når du har tastet sidste tal - i dette eksempel "6" - slutter du også med at bekræfte med HØJRE

Herefter kan motorcyklen starte...

LÆS OG FORSTÅ dette - så du ved hvad du skal gøre - er du for længe om det - eller "fjumrer" - så går alarmen.

Kodning af ny PIN

Du kan selv kode - eller omkode din PIN-Kode .. Den SKAL indeholde 5 cifre fra 1-9 (koden kan altså ikke indeholde 0'er) Proceduren FORUDSÆTTER at du har en Fob i nærheden som virker. Har du hverken Fob eller Pin kan der kun komme "liv" i cyklen igen hvis hele alarmsystemet udskiftes. Dette kan kun ske hos os eller ande Autoriseret forhandler og forudsætter dokumentation for ejerskab af cyklen.

Kodning eller omkodning af PIN sker kort fortalt ved at sætte tændingskontakten i IGN og run/stop kontakten i run. Sæt tændingskontakten i Off og tilbage i IGN ialt 3 gange med ca 1 sek. mellem hver "skift". Herefter trykkes TRE gange på venstre blinklys-tast efterfulgt af EN gang på højre. Herefter vises aktuel PIN i kilometerdisplayet. Ny pin tastes på samme måde som ppin tastes i forbindelse med start jfr ovenstående. Kontroller at du din nye kode står korrekt i kilometerdisplayet og sæt derefter run/stop switch til stop. Herefter slukkes for tændingskontakten.

OBS: Alarmsystemet er meget følsomt over for den rette "timing"... Der er et ganske snævert tidsmæssigt "vindue" i forbindelse med ovenstående procedure. Hvis det driller er du altid velkommen på vore værksteder

OPBEVAR ALTID DIN PIN ET SIKKERT STED (og opbevar den allerhelst i dit hovede)

Transportmode

Af og til er det praktisk at slå sirenen fra på din Motorcykel. Det kunne f.eks være under en færgeoverfart eller hvis du skal transportere din motorcykel i en varevogn eller en trailer. Dit alarmsystem har derfor det man kalder "Transportmode". I Transportmode er startspærre stadig aktiv ligesom alarmen vil gå øjeblikkeligt hvis der sættes tænding på.

Sørg for at der er tænding på din cykel (tændingskontakt på IGN) - eventuelt gør det ikke noget hvis motoren stadig kører. 

Drej tændingskontaken direkte fra IGN til ACC - og tryk derefter øjeblikkeligt på begge blinklystaster. Alle blinklys blinker for at bekræfte at du nu er i transportmode. Slut med at sætte tændingskontakten i OFF

Transportmode deaktiveres automatisk første gang du sætter tænding på din motorcykel

Skift af batteri

Batteriet i dine Fob's holder i ca 2 år. Når du oplever at rækkevidden bliver mindre eller at det er svært at få cyklen til at "se" at du står og vifter med din Fob i hånden så er det tid at skifte batteri

Batteriet er af typen CR2032. Denne type er "almindeligt tilgængelig" - Vi har dem selvfølgelig også og skifter gerne for dig.

 

Åbn fob'en med en lille mønt eller en bred skruetrækker ved at "brække" den fra hinanden vi den lille slidse foroven (Se billede (1)). Kassér det gamle batteri og indsæt et nyt. Vend batteriet som vist på billedet (2). Tjek at der ikke er snavs på gummiringen hele vejen rundt og tryk derefter Fob'en sammen igen til du hører et klart "klik"